کشک قدمت 6000 ساله قبل از میلاد

خط‌های آیورودا هندی که قدمت آن به حدود 6000 سال قبل از میلاد می‌رسد، به فواید سلامتی مصرف فرآورده‌های تخمیر شده شیر اشاره دارد. امروزه بیش از 700 محصول کشک خشک گاوی و پنیر در غذاهای هندی یافت می‌شود. برای هزاران سال، ساخت ماست تنها روش شناخته شده ایمن برای نگهداری شیر، غیر از خشک کردن آن بود. ماست در امپراتوری های یونان و روم به خوبی شناخته شده بود و یونانی ها اولین کسانی بودند که در منابع مکتوب در 100 سال قبل از میلاد به آن اشاره کردند و به استفاده از ماست توسط ملل بربر اشاره کردند. در کتاب مقدس (کتاب ایوب)، ابراهیم عمر طولانی و باروری خود را مدیون مصرف ماست است و اشاره ای به «سرزمین شیر و عسل» شده است که بسیاری از مورخان آن را اشاره به ماست تفسیر کرده اند.

اعتقاد بر این است که کلمه کشک خشک محلی از کلمه ترکی “yoğurmak” به معنای غلیظ کردن، انعقاد کردن یا کشک کردن آمده است.3 استفاده ترکان قرون وسطی از ماست در کتاب های دیوان لغات الترک محمود کاشغری ثبت شده است. Kutadgu Bilig توسط K. H. Yusuf، هر دو در قرن یازدهم نوشته شده است. در این متون کلمه ماست ذکر شده و استفاده ترکان عشایری از آن توصیف شده است. ترک ها همچنین اولین کسانی بودند که کاربرد دارویی ماست را برای انواع بیماری ها و علائم، مانند اسهال و گرفتگی عضلات، و برای کاهش ناراحتی پوست آفتاب سوخته ارزیابی کردند.

چنگیز خان، بنیانگذار امپراتوری مغول، شهرت دارد که کشک خشک ارتش خود را که یکی از اصلی‌ترین رژیم‌های غذایی مغولی است، تغذیه می‌کرد، بر این باور که این ماست شجاعت را در جنگجویانش القا می‌کرد.3 در سال 1542، فرانسوا اول پادشاه فرانسه این لبنیات را معرفی کرد. محصولی به اروپای غربی پس از پیشنهاد کشک مایع گوسفندی به عنوان درمان توسط متحدان ترکیه برای حملات اسهال شدید. بعدها با مواد مختلفی مانند دارچین، عسل، میوه ها و شیرینی ها مخلوط شد و به عنوان دسر مورد استفاده قرار گرفت.

  • منابع:
    1. HISTORY OF YOGURT

  • تبلیغات: 
    1. سیم کشی با کابل مفتولی الکترونیکی
    2. رشته سوپ مناسب سبد غذایی
    3. رشته سوپ کلاسیک خوشمزه
    4. توت فرنگی یک محصول نقدی بسیار مغذی و مفید

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.